CERC PASTORAL NR. 1 SLOBOZIA

Activitate catehetică la Parohia „Buna Vestire” din Slobozia Tema : „Rolul şi participarea credincioşilor la Sfânta Liturghie”

Luni, 16 februarie 2015, ora 12:00, în cadrul cercului pastoral nr. 1 din Slobozia, s-a desfăşurat activitatea catehetică la Parohia „Buna Vestire”, având ca temă: „Rolul şi participarea credincioşilor la Sfânta Liturghie”.

La cateheză au participat 30 de copii din parohie şi din împrejurimi, cu vârste între 10 şi 15 ani.

Ca asistenți invitați au participat din partea Centrului Eparhial domnul Alexandru Ştefan Tănase – Inspector pentru Catehizarea Parohială, din partea Protopopiatului Slobozia părintele protopop Munteanu Cristian, părintele Cristian Pătrașcu – director al Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” din Slobozia, preoții slujitori la parohiile din cadrul cercului pastoral nr.1 Slobozia.

Cateheza a fost organizată în două secțiuni: prima a vizat fixarea temei tratate la întâlnirea anterioară cu micii învățăcei, respectiv „Despre rugăciune”, iar cea de-a doua transmiterea unor noi cunoștințe sub titlul „Rolul şi participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie”.

Ambele secțiuni au fost susținute pe fundalul unor imagini și citate proiectate în format ppt.

Tinerii cateheți au răspuns întrebărilor primite în prima parte a activității, reușind să definească rugăciunea, felurile și rolul ei și să prezinte Sfânta Liturghie ca pe forma cea mai înaltă a rugăciunii.

În partea a doua, a fost prezentată o nouă cateheză, pornind de la sintagma „Sfântul Ioan Gură de Aur – om al rugăciunii”.

A fost creionată biografia Sfântului Ioan Gură de Aur, accentuându-se contribuția la viața Bisericii pe care sfântul a adus-o prin redactarea Sfintei Liturghii și s-a explicat care este importanța prezenței credincioșilor la oficierea acesteia.

Pe parcursul catehezei, elevii au primit și rezolvat două fișe de lucru, una cu imagini legate de modul în care ne pregătim și participăm la Sfintele Slujbe, iar cea de-a doua fiind un pomelnic pe care l-au completat și lăsat spre pomenire în Sfântul Locaș.

Activitatea a debutat și s-a încheiat cu rugăciune rânduită, iar înainte de a merge pe la casele lor copiii au primit un cuvânt de învățătură din partea părintelui protopop, au fost miruiți, dăruiți cu câte o iconiță și invitați la o prăjitură de către organizatori.

A consemnat,

Pr. Roman Cristian Păun – Parohia „Buna Vestire” din Slobozia
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...