Cerc pastoral la parohia „Buna Vestire”

Vineri, 24 martie 2015,cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, de ziua Sfinților Români Ilie, Iorest și Sava, mărturisitori ai dreptei credințe, la o săptămână de la sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, Parohia ”Buna Vestire” din Slobozia, a fost gazda întrunirii cercului pastoral nr.1. din protopopiatul nostru, cerc condus de către preacucernicul părinte Nicolae Nedelcu, de la parohia „Sfântul Ilie”.

Activitatea a început cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de către soborul preoților de la parohiile din municipiul nostru, sub protia preacucernicului părinte protopop Cristian Munteanu.

Ca la fiecare întrunire de acest fel, credincioșii din oraș au participat în număr mare.

După oficierea Sfintei Taine, preoții și credincioșii prezenți au ascultat referatul cu titlul „Preoți adormiți în Domnul care au marcat viața pastorală în Slobozia, realizat și susținut de către preacucernicul părinte Nicolae Tudose, de la parohia „Sfântul Nicolae”.

În cadrul prezentării au fost evocați slujitorii sfintelor altare din localitatea noastră, care s-au mutat la Domnul, subliniindu-se jertfelnicia, hărnicia, evlavia și priceperea celor care au păstrat vie candela credinței pe aceste meleaguri.

Un loc aparte, în discursul părintelui referent, l-a ocupat personalitatea vrednicului de pomenire Damaschin Episcopul, cei prezenți aflând lucruri inedite despre slujirea arhierească plină de râvnă și înțelepciune celui care a fost întâistătătorul eparhiei noastre între anii 2000-2009.

În încheiere, preacucernicul părinte protopop Cristian Munteanu a vorbit celor prezenți despre importanța și folosul acestor întâlniri, despre datoria de a ne mărturisii credința prin prezența la slujbele în sobor și la procesiunile organizate de către Biserică și i-a invitat la următoare întrunire a cercului pastoral.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...