Popasde rugăciune la biserica din lemn, monument istoric, din municipiul Slobozia
Duminică, 14 ianuarie 2018, labiserica din lemn, monument istoric, din municipiul Slobozia, Sfânta Liturghiea fost oficiată de Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor,Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.
Sub protia Preasfinției Sale auslujit preacucernicii părinți consilieri Daniel – Florin Enașcu, FlorinIonescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucerniculpărinte Ionuț Butu, Protopop de Slobozia, preoți și diaconi.
Câțiva elevi și absolvenți aiSeminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia au întreținutdialogul liturgic, dirijați fiind de părintele profesor Cătălin Stanciu.
Vindecareacelor zece leproși a fost pericopa evanghelică
În cuvântul de învățătură PreasfințiaSa a vorbit credincioșilor despre vindecarea celor zece leproși, desprevirtutea recunoștinței, despre mulțumirea pe care creștinii sunt chemați să oaducă lui Dumnezeu pentru toate darurile primite, pentru permanenta purtare degrijă pe care o arată Creatorul nostru.
Toțicredincioșii au fost binecuvântați de către PS Vincențiu
Preasfinția Sa a împărtășit toțicopiii prezenți, iar după Sfânta Liturghie a binecuvântat credincioșii prezențila Sfânta Liturghie.
Deunde vine biserica Buna Vestire în Slobozia?
ISTORIA BISERICII. Biserica se aflăîn partea de vest a orașului Slobozia, la intrarea dinspre București, în parculdin fața Muzeului Național al Agriculturii.
Biserica„Poiana” (după numele satului de unde provine) este undocument original și autentic de istorie și arhitectură, înscris pe listamonumentelor istorice. Ctitorie moșnenească, a fost ridicată în anii 1746-1747(sau în anul 1737, după unele surse), de către familia lui Răducanu Târcă dinobștea Poiana. La biserica din Poiana a funcționat cea mai veche școalăatestată în județul Ialomița, la sfârșitul sec. al XVIII-lea.
BisericaPoiana a fost salvată de revărsările râului Ialomița
Bisericaa fost salvată de revărsările râului Ialomița, fiind strămutatăsus, pe coastă, prin strădaniile directorului Muzeului Județean Ialomița,Răzvan Ciucă, în anul 1979. Tot la inițiativa și prin strădaniile deosebite aleacestuia, în calitate de director al Muzeului Național al Agriculturii, în anul2000 biserica a fost strămutată și pusă în valoare, în fața amintitului muzeu.